Stad van meisjes

Eten, bidden en beminnen geschreven door Elizabeth Gilbert heb ik lang geleden gelezen en dat vond ik (als 22-jarige) een enorm interessant boek. Het was totaal niet het soort boek wat op dat moment in mijn boekenkast lag en het boek paste misschien ook niet helemaal bij de persoon die ik toen was, maar ik had het boek zo uit. Daarna heb ik heel lang geen boek meer gelezen van Elizabeth Gilbert, maar toen kwam in juni 2019 het boek Stad van meisjes uit. Een boek dat zich afspeelt in New York ,de stad waar ik mijn hart aan verloren heb, trekt al snel mijn aandacht. Tel daar de auteur en de prachtige kaft bij op en het lijkt een perfecte match. Was dat ook zo?

Elizabeth Gilbert is een Amerikaanse auteur. In 2006 is één van haar bekendste boeken uitgebracht: Eten, bidden en beminnen. Dit boek is ook verfilmd met Julia Roberts in de hoofdrol.

In Stad van meisjes schrijft Vivian Morris een brief naar Angela. In het begin heb je geen idee wie Angela is en waarom Vivian haar brief schrijft. In de brief vertelt Vivian haar levensverhaal van klein meisje bij haar ouders tot en met de oudere vrouw die ze is aan het einde van het boek.

Vivian wordt door haar ouders grootgebracht op een plek waar ze zich niet thuis voelt en op een manier die niet bij haar past. Al vroeg in haar leven gaat ze bij haar tante Peg in New York wonen. Peg heeft een theater genoemd Lily’s Playhouse. Vermakelijke, luchtige stukken worden in het theater opgevoerd door voornamelijk revuemeisjes. Het extravagante leven wat er geleefd wordt in het theater door alle bijzondere mensen die er komen trekt Vivian enorm. Hierdoor leeft ze een bijzonder leven, maakt ze fouten en leert ze hier soms ook van.

Dit boek van meer dan 500 pagina’s leest als een trein. Er gebeurt van alles en het verhaal staat zelden stil. Vivian wordt door Elizabeth Gilbert erg goed neergezet en ook de andere personen in het boek krijgen de juiste dosis aandacht, zodat je als lezer een goed beeld kan schetsen. Vivian is naïef, lief, een tikkeltje ondeugend, maar ook wat oppervlakkig. Terwijl dit laatste niet vervelend is, maar juist realistisch overkomt. De tijd waarin het verhaal wordt beschreven is rond de Tweede Wereldoorlog en je leest, naast de bijzondere wereld van Vivian, hoe de oorlog ook in Amerika zijn intrede doet. Dit maakt het verhaal nog sterker.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren. Ik vond het een heerlijk boek om in te verdwijnen en ik kon het moeilijk opzij leggen. Vivian is een meisje waar je al snel een band mee krijgt, omdat ze herkenbaar is. Daarnaast heeft het boek humor, leest het makkelijk en zit er tempo in. Ook staat het prima in de boekenkast.

Titel: Stad van meisjes | Auteur: Elizabeth Gilbert | Uitgeverij: Cargo | 528 pagina’s |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.