Koud Bloed

Robert Bryndza heeft met zijn Erika Foster-serie een fantastische reeks thrillers geschreven. Koud Bloed is alweer het vijfde deel in deze bloedstollende boekenreeks en zeker niet minder spannend dan de andere delen.

Robert Bryndza, geboren in 1979 in Groot-Brittanië, woont nu met zijn vrouw in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Zijn debuut was het eerste deel van deze serie Het meisje in het ijs en was een groot succes. Hierna volgden de delen Stalker in de nacht, Donker water en Laatste adem. Koud Bloed is deel 5 en in januari 2020 komt ook het volgende deel uit: Doodsgeheim.

Erika Foster heeft al verschillende grote zaken in Londen opgelost, maar door haar eigenwijsheid en koppigheid komt ze vaak in de problemen. In dit deel wordt ze opgeroepen om naar de kade te komen, omdat er een koffer is aangespoeld. In de koffer zit een man die in stukken is gehakt. Al snel is er ook een tweede koffer gevonden waar een vrouw in gestopt is, ook in stukken gehakt. Erika krijgt de zaak en gaat er weer voor de volle 100% voor.

De zaak gaat niet heel vlot, want er zijn erg weinig aanwijzingen. Erika moet op een moment ook gas terug nemen, nadat ze zelf in de problemen komt. Als ze na een paar weken zelf weer aan het werk kan, gaat alles in een stroomversnelling. Helaas sterven er ondertussen meer mensen op een lugubere wijze. Is Erika op tijd om nog meer mensen te redden of komt ze net te laat?

Net zoals de andere delen heeft Robert Bryndza weer een enorm goede thriller geschreven. Ik ben er nog geen 24 uur in bezig geweest, omdat ik het weer zo spannend vond en heel graag door wilde lezen. Hij zorgt ervoor dat er spanning blijft, ook al is het vanaf het eerste moment al duidelijk wie de dader is. Het leest makkelijk, het blijft boeiend en interessant. Dit boek verslapt niet, ook al lees je soms stukken die niets met de zaak te maken hebben.

Het enige wat ik jammer vind is het laatste stuk. Je leest een boek en leeft heel de tijd naar het einde toe. Dat einde is een beetje snel en abrupt afgelopen. Van mij zou ook dat wat langer mogen duren. Op de laatste twintig pagina’s begint het einde en is het opeens afgelopen. Jammer.

Als je van de boeken van M.J. Arlidge houdt dan is deze serie perfect om te lezen. Goede thrillers, waarin een rechercheur een moordzaak gaat oplossen. Op dit moment ben ik er enorm fan van en vind ik het fijne boeken om te lezen. Ik geef dit boek 4,5 sterren, omdat ik er echt compleet in zat en ik ervan baal dat het alweer uit is. Een dikke aanrader!

Titel: Koud Bloed | Auteur: Robert Bryndza | Uitgeverij: Boekerij | 352 pagina’s |

3 reacties op ‘Koud Bloed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.