Goede (lees)voornemens

Het nieuwe jaar is vandaag een week oud en het is tijd om mijn (lees)voornemens met jullie te delen.

Ik moet zeggen dat ik elk jaar nieuwe voornemens maak. Soms zeg ik ze hardop en soms probeer ik ze voor me te houden omdat voornemens altijd erg lastig zijn. Aan de andere kant zijn voornemens ook wel gek, want waarom zou je wachten op het nieuwe jaar om ergens mee te beginnen? Ondanks dat ik dat elk jaar weer tegen mezelf zeg, maak ik ze toch :-).

Leesvoornemens

Wat betreft het lezen doe ik mee met de Hebban Reading Challenge en heb ik mijn teller op zestig gezet. Sommige mensen lezen echt honderd boeken per jaar, maar dat red ik niet. Als ik werk, probeer ik ’s avonds in bed nog wat te lezen en soms in het weekend. Ik ben al benieuwd of ik de zestig boeken haal, maar ik ga zeker mijn best doen.

Daarnaast wil ik andere genres proberen, zoals horror of fantasy. Ik vind de romans en de thrillers heel erg leuk, maar misschien moet ik eens mijn horizon verbreden.

Blog

Sinds vorige week staat mijn blog online, maar achter de schermen ben ik nu twee maanden bezig. Schrijven combineren met mijn hobby lezen is voor mij ontspanning. Ik hoop daarom ook dat de planning die in mijn hoofd zit ook daadwerkelijk vorm zal krijgen en ik hier drie keer per week een blog kan posten.

Een ander voornemen is om op mijn Bookstagram 1250 volgers te krijgen. Ik ben nu vanaf juli bezig en ik beleef er heel veel plezier aan en ik heb op dit moment 650 volgers (bizar veel al). Ik vind het heerlijk om te posten en contact te hebben met mensen die ook van boeken houden. Hoe meer volgers, hoe meer ideeën voor fantastische boeken.

Werk

Als het gaat om mijn werk, wil ik vooral de balans tussen werk en privé waarborgen. Het gaat nu goed, maar ik wil dat ook vooral in de gaten blijven houden. Ik werk om te kunnen leven en niet andersom.

Daarnaast wil ik blijven genieten van wat ik elke dag met heel veel liefde doe. Soms moet ik daar wat vaker bij stil staan, maar docent mogen zijn is heerlijk.

Privé

Er moet meer beweging komen dit jaar. Ergens wil ik het hardlopen weer oppakken, maar om daadwerkelijk naar buiten te gaan is nog een stapje te ver. Het staat zeker wel op mijn lijstje voor het komende jaar.

Rust is ook iets waar ik dit jaar plaats voor wil maken. Prima om op vrijdag en zaterdag af te spreken of verjaardagen af te gaan, maar de zondag moet gewoon lekker leeg blijven. Mijn lief, de diertjes en verder even niets. De rest van de week is al druk genoeg.

Dit jaar zijn we gestart met de garage en het zou heel fijn zijn als die afkomt zo rond de herfstvakantie. Dan kunnen we daarna de tuin eindelijk af gaan maken.

Vooral heel veel leuke dingen blijven doen. Lekker op vakantie, concerten bezoeken, winkelen, genieten van vrienden en familie en alle andere dingen die op mijn pad komen dit jaar. Als het zo’n jaar mag worden dan mag ik in mijn handjes knijpen.

Heb jij goede voornemens voor dit jaar? Of ben je zo wijs om daar vooral niet aan mee te doen ;-).

5 reacties op ‘Goede (lees)voornemens

 1. Ik doe niet aan goede voornemens. Als je iets wil veranderen, dan kan dat op ieder moment van het jaar.

  Wat betreft de andere genres: qua fantasy is het vooral handig om uit te zoeken hoe ver je van je bekende genres wil afwijken. Harry Potter en Nevermoor zijn bijvoorbeeld nog redelijk ‘in the box’, terwijl De Glazen Troon en De wetten der Magie veel meer afwijken van romans en thrillers. Daarnaast zijn fantasyboeken vaak series, waardoor je ook een commitment aangaat: de ontknoping van het verhaal zit niet in het eerste deel, maar vaak pas in het slotdeel. Ook de dystopische boeken worden vaak als fantasy bestempeld, maar het is wel een totaal ander soort verhalen. De magie ontbreekt (letterlijk) en de focus ligt veel meer op de politieke of maatschappelijke kant. Lang verhaal kort: bedenk wat je aanspreekt, en ga dan proberen 😉

  Like

  1. Ik ben het zeker met je eens over de voornemens, maar toch lukt het me niet om zonder voornemens het nieuwe jaar te starten. Door het jaar heen heb ik er ook zeker genoeg ;).

   Bedankt voor je hulp over fantasy-boeken. Hier kan ik wat mee en misschien moet ik dan toch eens starten met de Harry Potter-reeks (ik weet het, ik moet me schamen).

   Like

   1. Harry Potter is een goede start! En mocht het helpen: de luisterboeken zijn, zowel in het Nederlands als in het Engels, heel goed ingelezen. En luisteren is voor je hersenen net zo goed als het lezen van papier!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.