#DNF

Voor mijn opleiding Nederlands moesten wij verplichte literatuur lezen. Nu is verplicht lezen nooit echt leuk, maar ik heb in die periode echt prachtige boeken mogen lezen. Tot ik Joe Speedboot van Tommy Wieringa in mijn handen kreeg. Het enige boek wat ik echt bewust niet uit heb gelezen. Ik ben begonnen en was zeker van plan om het wel uit te lezen, maar ik werd er zo onpasselijk van dat ik het opzij heb gegooid en naar mijn docent ben gegaan om te vertellen dat ik dit echt niet verder wilde lezen. Ze deed er gelukkig niet heel lastig over en kon er wel om lachen.

Waarom ik dit boek zo vreselijk vond, weet ik niet meer zo goed. Ik weet alleen dat ik er echt geen fijn gevoel bij kreeg en dat het naar mijn idee wat te dichtbij kwam. Gek, want ik weet dat veel studiegenoten dit een goed boek vonden. Ik heb het wel in mijn kast staan, maar nooit meer aangeraakt.

Boeken bewust niet verder lezen vind ik best wel lastig. Stel nou dat het boek beter wordt of dat je er gewoon in moet komen? Ik lees eigenlijk altijd mijn boeken uit, ook al vind ik het misschien niet erg goed. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (recensie) was ook een boek waarbij ik erg twijfelde. Ten eerste was het een enorm lang verhaal. Ik vind het niet erg om een dik boek te lezen, maar dit verhaal was ook nog eens langdradig. Daarnaast was het geen verhaal waar ik uren voor kon gaan zitten. Ik heb vaak getwijfeld om het wel of niet uit te lezen, maar ik heb het uiteindelijk wel gedaan en daar ben ik dan wel blij om. Op het einde blijkt het dan toch wel een mooi verhaal te zijn.

Ik weet dat er ook mensen zijn die heel makkelijk een boek aan de kant kunnen gooien. Ik vind dat zo knap en ik snap niet hoe iemand dat kan doen. Misschien ben ik dan toch te nieuwsgierig of te eigenwijs. Waarom zou je een boek uitlezen, terwijl je het helemaal niets vindt? Zonde van je tijd en van je leesplezier.

Hoe zit dat bij jou? Kan je een boek makkelijk opzij gooien of lees je, net als ik, het boek gewoon uit? En wat is jouw reden daarbij? Laat een berichtje achter bij de comments <3.

2 reacties op ‘#DNF

  1. Ik MOET een boek ook altijd uitlezen van mezelf. Een van de redenen voor mij hiervoor is ook ‘misschien wordt hij straks écht goed’.
    Een andere reden is dat ik het zonde vind van mijn geld om het gekochte boek ongelezen in de kast te zetten.
    Ik kan me dan ook niet herinneren dat ik een boek niet uitgelezen heb…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.