B = Bloemen op Zolder

Na de A van Ademloos komt de B en de B staat deze week voor het boek Bloemen op Zolder van Virginia Andrews. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik maar één boek per keer mag kiezen, dus het is best wel lastig kiezen. Maar dit boek heeft, toen ik nog jong was, veel indruk op mij gemaakt en ik heb dit eerste deel van De Dollanganger-serie meerdere keren gelezen, dus een terechte plek in mijn Favorieten ABC.

Bloemen op Zolder gaat over vier kinderen die hun vader verliezen en door hun moeder mee worden genomen naar hun grootouders. De kinderen hebben hun grootouders nooit gezien, maar ze worden door hun moeder en grootmoeder meteen op een smerige zolder gezet. De kinderen krijgen van moeder te horen dat zij vroeger ruzie heeft gehad met haar vader en dat ze bij hem in een goed daglicht moet komen voordat ze de kinderen kennis laat maken. Hij is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven, dus zegt ze dat het maar een paar dagen zal duren en dat ze heel stil moeten zijn.

Elke dag brengt grootmoeder eten en drinken voor de kinderen, maar al gauw blijkt dat ze langer dan een paar dagen op zolder zullen verblijven. In de loop van de tijd zorgen de twee oudste kinderen, Chris en Cathy, voor de tweeling Carrie en Cory en laat moeder zich steeds minder zien. Het eten wordt nog wel gebracht, maar dat wordt elke dag minder en soms zelfs vergeten. De kinderen zijn op zichzelf aangewezen en moeten met alle ontberingen zien om te gaan. Ook leren ze hun moeder van een hele andere kant kennen en verliezen ze al het vertrouwen in haar. Dan besluiten ze om te ontsnappen…

Bloemen op Zolder is het eerste deel van vijf prachtige boeken. Ik heb ze gelezen toen ik nog een tiener was en daarna als twintiger nog een keer en deze serie is echt de moeite waard. Heel heftig, indrukwekkend en heel goed geschreven. Ik heb veel boeken van Virginia Andrews in de kast staan, maar dit is veruit de mooiste. Een regelrechte aanrader.

Welk boek met de letter B is jouw favoriet? Vertel het in de comments.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.