New York – Het begin

Even geen post over een boek of over iets wat met boeken te maken heeft, maar over de plek waar ik mijn hart al meerdere keren verloren ben: New York. Een stad waar heel veel mensen zijn, naartoe willen of van gruwen. Ik ben er dol op en neem je graag in een paar verschillende posts mee naar deze fantastische stad.

13 oktober 2012 heb ik mijn eerste ontmoeting met New York gehad. Samen met iemand die ik eigenlijk nog niet zo goed kende, maar die ook zo graag richting deze stad wilde. Sindsdien mag ik haar mijn beste vriendinnetje noemen <3.

Als je voor het eerst in deze stad komt, dan is het best heftig. Al die enorme gebouwen, de hoeveelheid mensen, de lichtjes en het geluid; het is nogal wat. Zeker als je vroeg op bent gestaan om op tijd op het vliegveld te komen, een vlucht van acht uur gehad hebt en alle indrukken die daar mee gepaard gaan heb moeten verwerken. Je komt in New York aan en je moet door de douane (en dit gaat niet altijd vlekkeloos), daarna heb je geen idee waar je naartoe moet. Het is allemaal wat.

Het eerste plekje waar ik altijd naartoe ga: Grand Central ❤

Als je eenmaal in een taxi of een shuttlebus zit en richting het centrum van New York rijdt, begint het avontuur ook. Het is meteen een indruk die je nooit meer zal vergeten.

New York is stoer, groot en kolossaal. Aan de andere kant is New York vriendelijk, lief en zo ontzettend mooi. Allerlei culturen kunnen prima met elkaar leven en er is voor ieder wat wils. Wil je een dagje groen om je heen dan kan je je prima vermaken in Central Park. Wil je een museum bezoeken dan zijn er daar genoeg van. Ben je meer een type om lekker te struinen en te winkelen? Of toch een dagje op de fiets een stad bezichtigen? Het kan allemaal.

Waarom ik zo dol ben op deze stad? Het moment dat ik de stad binnen kom dan gaat mijn hart sneller kloppen, voel ik me helemaal in mijn nopjes en heb ik het gevoel dat ik weer even op ‘mijn’ plekje ben. Waarom dit zo is, weet ik niet eens zo goed. Het leeft, het heeft alles, de sfeer is heerlijk en ik voel me er veilig. Daarnaast ben ik nog lang niet uitgekeken. Misschien moet er wel bijgezegd worden dat ik een liefde voor Amerika heb sinds ik nog een klein meisje was. Het land trekt mij enorm en ik ben al op verschillende plekken geweest.

Sinds 2012 ben ik vier keer in New York geweest en de laatste keer was vorig jaar april. Het begint nu alweer te kriebelen en ik ben de prijzen van de vluchten al in de gaten aan het houden. Terwijl ik weet dat er nog zoveel andere prachtige plaatsen in de wereld zijn. Mijn hart ligt daar nog steeds en ik weet zeker dat ik deze prachtige stad nog een aantal keer zal bezoeken.

Central Park: zo’n fijne plek.

Ik ga een aantal posts over deze stad schrijven. Allemaal in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld hotels, restaurants, bezienswaardigheden etc. Om mensen die naar New York gaan tips te geven, maar ook om gewoon lekker over deze stad te schrijven.

Ben jij al eens in New York geweest? Ben je ook verliefd geworden of juist helemaal niet? Reageer in de comments :-).

2 reacties op ‘New York – Het begin

  1. I love this City!
    Onze eerste vakantie samen en deze was way beyond our expectations! Wat was dat een geweldige tijd.

    Daarna ben ik er nog een keer geweest en ik zou er nog veel vaker heen kunnen gaan. Deze stad verveelt nooit; er is zoveel te zien en te doen!
    Echter, voordat ik weer terugga wil ik eerst enkele ander mooie plekken bezoeken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.