D = De Sterrengever

Een hele moeilijke letter, omdat er zo ontzettend veel boeken zijn die starten met een D. Ik heb getwijfeld of ik woordjes als de of het wel mee zou moeten rekenen, maar het hoort gewoon bij de titel dus ik heb besloten ze mee te rekenen. Dat maakt het alleen maar lastiger, aangezien ik van mezelf maar één boek mag uitkiezen. Mijn favoriete boek met de letter D is De Sterrengever geworden van Jojo Moyes.

Een aantal weken geleden heb ik al een recensie over dit boek geschreven en die vind je hier.

Misschien heb ik dit boek gekozen omdat ik het pas net gelezen heb, maar ik vond dit een prachtig verhaal. Nu ben ik best wel fan van de boeken van Jojo Moyes en heb ik er ondertussen heel wat in de kast staan.

Het boek speelt zich af in een hele andere tijd en brengt een paar lastige kwesties aan het licht. Discriminatie, het begin van het feminisme, huiselijke geweld en het verschil tussen mannen en vrouwen zijn onderwerpen waar je over na gaat denken.

Naast dat het verhaal goed in elkaar steekt, vind ik de kaft ook prachtig en is het een plaatje in de boekenkast. Daar ben ik nogal gevoelig voor ;-).

Aan welk boek denk jij meteen als je er één moet kiezen beginnend met de letter D? Laat het weten bij de reacties <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.