Hoe het begonnen is…

Lezen doe ik al zolang ik kan lezen. Ik kan niet vertellen hoe ik daarmee begonnen ben. Het enige wat ik me herinner is dat ik op vrijdagavond met mijn vader naar de bibliotheek ging. Hij ging richting de muziek en ik ging richting de boeken. Ik kon enorm lang rondneuzen, terwijl mijn vader na een half uurtje wel klaar was. Hij wachtte altijd netjes op mij.

Ik denk dat mijn liefde voor lezen gestart is met Annie M.G. Schmidt. Pluk van de Petteflet, Jip en Janneke, Floddertje en Otje waren grote favorieten. Niet alleen de verhaaltjes vond ik erg leuk, maar ook de tekeningen die bij het verhaal hoorden. Floddertje stond bovenaan, want dat was zo’n deugniet.

Daarna kwamen de gele boeken van Pinkeltje. De hele serie stond in mijn kast en die serie heb ik voor een deel ook gelezen. Ik denk dat Pinkeltje gekocht werd voor mijn broer, maar die was niet zo’n lezer. Daarna zijn ze doorgeschoven naar mij, maar ik was er niet echt kapot van. De boeken over paarden in de bibliotheek trokken al snel wel mijn aandacht.

De boeken van Ramona en Ragebol heb ik bijna opgegeten. Wat was ik toch fan van deze serie. Ik heb ze allemaal meerdere keren gelezen en ik kon me uren in die boeken verliezen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit die boeken zelf in bezit heb gehad, maar in de bibliotheek stonden er gelukkig genoeg.

**Ik heb eens een paardenboek geleend bij de bibliotheek waar ik helemaal verliefd op werd. Op een gegeven moment moest ik het boek terugbrengen. Ik kon het boek niet nog eens lenen, want hij was gereserveerd. Drie weken later wilde ik dit boek weer lenen, maar ik kon hem nergens vinden. Ik heb dit boek nog heel vaak gezocht in de bibliotheek, maar nooit meer gevonden. Ik was toen nog niet zo wijs om ernaar te vragen bij de balie. Op de een of andere manier zal ik dit nooit vergeten, want dat boek had zoveel indruk op mij gemaakt. Dat kunnen boeken nou eenmaal met je doen.**

Op een gegeven moment heb je al die boeken gelezen en moet je op zoek naar iets anders en daar kwam Floortje Bellefleur in mijn leven. Ook deze serie vond ik helemaal geweldig. Zij maakte van alles mee en naar mijn idee heeft zij mij klaargestoomd voor de middelbare school. Van Floortje heb ik wel wat boeken in mijn bezit, maar ik heb ze al heel lang niet meer gelezen. Misschien toch weer eens doen :-).

Het boek Kijk eens, mama was een heel bijzonder boek. Het is mij nog steeds niet duidelijk voor wie dit boek nou precies bedoeld was, want in het boek stonden allerlei verhaaltjes over een heel nieuwsgierig kind. Het lijkt een beetje op een opvoedboek, maar ook weer niet. Ik weet wel dat ik dit boek heel vaak heb gelezen (dat is ook wel te zien) en dat ik er heel vaak om moest lachen.

Heerlijk om weer even terug te gaan naar de boeken van vroeger en om herinneringen op te halen. Dit waren de soort boeken die ik gelezen heb van het moment dat ik zelf kon lezen tot en met groep 8. Welke boeken las jij toen je nog op de basisschool zat? Herken je deze boeken? Laat het weten in de comments <3.

3 reacties op ‘Hoe het begonnen is…

  1. Ik heb jouw jeugdboeken niet gelezen, op ‘Floortje Bellefleur’ na. Daar was ik dol op. Later volgde ‘SOS Dierenkliniek’, ‘De Drieling’, ‘De Babysittersclub’ en zo’n serie met kinder-thrillers.
    Op zolder heb ik nog dozen vol kinderboeken staan, ik krijg kriebels om er weer eens in de gaan kijken…..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.