In mijn jeugd…

Pas geleden heb ik verteld welke boeken ik als kind las. Dat ik dol was op boeken over paarden, maar ook een groot fan was van Floortje Bellefleur. Ben je benieuwd welke boeken ik in mijn jeugd las en of ze je bekend voorkomen?

In mijn kinderjaren las ik heel veel, maar in mijn jeugd werd dat wel minder. Ik moest opeens gaan lezen voor boekverslagen, ik had het drukker met vervelende puber zijn en mijn interesses waren aan het veranderen. Vast heel herkenbaar. Toch heb ik zeker wel gelezen in deze periode, maar het kwam altijd met vlagen.

De Kippenvel-serie en de Fear Street-serie kwamen in opkomst toen ik rond de 12 of 13 jaar oud was. In het begin vond ik deze boeken verschrikkelijk eng en durfde ik ze amper te lezen. Later kon ik er bijna niet mee stoppen. Kippenvel vond ik wel goed, maar de boeken van Fear Street vond ik fantastisch! Doodeng, want als mijn ouders ’s avond op pad gingen, was ik hartstikke bang. Ook al was mijn grote broer er. Toch bleef ik ze lezen en ik heb er veel verslonden. Erg leuk!

Spijt! van Carry Slee is ook rond die tijd uitgekomen. Ik vond het wel een goed boek en hij staat ook in mijn kast, maar pas later is de boodschap van dat boek pas binnengekomen. Spijt! wordt in het onderwijs veel gebruikt als boek en/of film en sindsdien kan ik het boek ook veel meer waarderen.

Rond mijn zestiende kwam ik in aanraking met één van mijn favoriete boeken: Het verrotte leven van Floortje Bloem, geschreven door Yvonne Keuls. Dit boek maakte zoveel indruk op mij dat ik hem sindsdien al vaak heb aangeraden. Yvonne Keuls besprak in haar boeken maatschappelijke problemen en dat heeft ze ook zeker gedaan in Het verrotte leven van Floortje Bloem. Het boek is ondertussen al best oud en dat lees je er ook wel in terug, maar nog steeds kan dit boek goed gelezen worden en zijn de problemen echt. Een paar jaar geleden heb ik dit boek nog eens gelezen en ik ben nog steeds fan.

En toen kwam ik in aanraking met Virginia Andrews. Mijn eerste stappen richting de boeken voor volwassenen. Ik heb heel erg veel gelezen van deze schrijfster en ik wilde ook een hele tijd niets anders lezen. Volgens mij kennen veel lezers deze boeken en weet iedereen hoe goed ze zijn. Na een paar jaar was ik ook wel klaar met haar boeken, omdat je als lezer ook groeit, maar ik heb er zoveel gelezen. Er staan er gelukkig ook genoeg in mijn kast, dus misschien moet ik ze weer eens uit het stof trekken :-).

Dit waren de boeken die ik nog herinner uit mijn jeugd. Welke boeken herken jij en welke boeken las jij in je jeugd? Laat het me weten bij de reacties <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.