De Stroopwafel Shop

Het boek De Stroopwafel Shop kwam ik met enige regelmaat tegen op Bookstagram de afgelopen weken. De titel trok mij niet meteen, maar door het enthousiasme van anderen werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Na weer een paar thrillers gelezen te hebben, werd het weer tijd voor een heerlijke feelgood-roman en ik besloot dit boek te bestellen.

Het boek is geschreven door Astrid Harrewijn. Ik had nog nooit van deze auteur gehoord, maar dat vind ik juist leuk. Astrid heeft in 2006 meegedaan aan een schrijfwedstrijd en won met haar manuscript Ja kun je krijgen. Sindsdien heeft ze al meerdere romans geschreven die, na het lezen van dit boek, op mijn TBR-lijstje komen te staan.

De Stroopwafel Shop gaat over Suzie. Suzie heeft alles eigenlijk prima voor elkaar: een fijne familie, vrienden, een fijne relatie met Bram en een goede baan. Als zij gevraagd wordt om mee te doen aan een wedstrijd en daarvoor stroopwafels moet gaan verkopen in New York, zegt ze (tot ongenoegen van bijna iedereen) ja.

Op het moment dat ze in het vliegtuig zit, beseft ze dat dit de meest domme actie van haar leven is. Als ze haar verblijf voor het komende jaar ziet en het krot waar ze een winkel van moet maken, is ze er al helemaal van genezen. Om zichzelf toch iets te bewijzen, verbouwt ze het krot met behulp van een paar vriendelijke Mexicanen en kan haar koffietentje na twee weken open. Ze blijft heimwee houden, maar het geld is op. Ze besluit om driehonderd dollar bij elkaar te krijgen en dan alsnog naar huis te gaan.

Ella is een vriendelijke oudere vrouw die goede adviezen geeft aan Suzie. Op de verjaardag van Ella gebruikt Ella het koffietentje van Suzie om al haar vrienden bij elkaar te krijgen. Deze mensen blijken al snel het hart van Suzie te veroveren en zo voelt Suzie zich toch steeds meer thuis in New York. Gaat ze toch naar huis of gaat ze voor de winst van de wedstrijd?

De perfecte combinatie: lezen + New York. Als een verhaal zich afspeelt in de stad waar ik mijn eigen hart heb verloren dan heeft zo’n boek altijd al een streepje voor. Dit boek speelt zich dan wel af in New York, maar daar merk je niet heel veel van (op een positieve manier). De stad is hier gebruikt als plek ver van Nederland, maar staat niet centraal in het boek. Voor mensen die niets met New York hebben is dit boek dus ook prima te lezen.

Het boek heeft er flink de vaart in. Er gebeurt veel in het verhaal en toch vlieg je door het boek heen. Het had van mij wat rustiger gemogen, maar ik snap de keuze van de auteur wel. Het moet niet saai of langdradig worden en dat is dan ook zeker niet het geval. Ik hoop wel heel hard op een volgend deel, want ik ben nog niet klaar met Suzie. Er zijn nog veel vragen en ik ben zo benieuwd hoe het verder met haar zal gaan.

Dit boek is een heerlijke roman waar je in wilt blijven lezen. Het is niet moeilijk en je wordt er blij van. Er zit humor in, luchtigheid, maar ook een dosis drama. Alles in een perfecte hoeveelheid. Ik ben dol enthousiast en heb nu al zin om meer boeken van Astrid te gaan lezen.

Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren. Ik word er echt heel blij van en ik heb het met heel veel plezier gelezen. Het had van mij nog uren door mogen gaan <3.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

Titel: De Stroopwafel Shop | Auteur: Astrid Harrewijn | Uitgeverij: Boekerij| 288 pagina’s |

2 reacties op ‘De Stroopwafel Shop

  1. Ik heb dit boek net uit en vond het een heerlijk boek! Een echt feelgood verhaal, waar je heerlijk bij kunt ontspannen: heerlijk geschreven, verhaal gaat vlug en mooie personages. Ik hoop dat er een vervolg op het verhaal komt!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.