I = Ik hou van New York

We zijn alweer aangekomen bij de letter i. Mijn favoriete letter natuurlijk, aangezien mijn voornaam met deze letter begint ;-). Ik had het boek dat bij de letter i hoort allang in mijn hoofd, ondanks dat er zo ontzettend veel boeken zijn die met deze letter beginnen. Ik ben erg benieuwd of je dit boek (deze serie) kent.

Ik heb gekozen voor een serie deze keer, al is het eerste boek van een serie vaak één van de betere. Het gaat om de Ik hou van -serie van Lindsey Kelk. Het eerste boek is Ik hou van New York (ja, daar gaan we weer).

Ik ga niet meer uitleggen waarom deze titel mij heeft gepakt, daar ben ik al veel te vaak over begonnen en het gaat jullie waarschijnlijk al vervelen :-).

Het eerste deel is uitgekomen in 2009, maar ik heb het boek pas in 2011 of 2012 ontdekt. Het is een heerlijke chicklit met heel veel humor. Als je van schrijvers zoals Sophie Kinsella, Jill Mansell en Laura Weisberger houdt, dan vind je deze serie ook helemaal leuk.

Het gaat over de Engelse Angela Clark die op de bruiloft van haar beste vriendin haar verloofde betrapt met een andere vrouw. Zonder er echt bij na te denken pakt ze direct een vliegtuig richting New York. Het enige wat ze bij zich heeft is haar paspoort en geld. Ze zoekt een veel te duur hotel uit waar ze haar liefdesverdriet verwerkt. Jenny werkt in het hotel en al snel zijn Angela en Jenny dikke vriendinnen. Angela is best snel van haar liefdesverdriet af en door middel van shoppen, de stad verkennen en zelfs weer daten pakt ze haar leven langzaamaan weer op en was Amerika misschien wel haar beste keuze ooit.

Zoals ik al zei heeft dit boek (en de hele serie) veel humor, maar ook liefde en verdriet zijn thema’s die naar voren komen. New York staat centraal in dit boek en als je nog nooit in die stad geweest bent dan geeft dit boek je alvast een klein voorproefje. Het verhaal gaat best vlot en dat maakt het soms wat onrealistisch, maar helemaal niet op een vervelende manier. Je leest het boek zo uit, maar gelukkig heb je dan nog vijf delen te gaan.

Na Ik hou van New York kwam Ik hou van Hollywood, Ik hou van Parijs, Ik hou van Las Vegas, Ik hou van Londen en Ik hou (nog steeds) van New York uit.

Ondertussen is ook I heart Hawaï uit, maar de boeken van Lindsey Kelk worden al enige tijd niet meer vertaald. Mocht het zo ver zijn dan laat ik zeer zeker weten.

Ik raad deze hele serie echt aan, want het zijn hele fijne boeken. Mijn beste vriendinnetje en ik zijn er dol op, maar wij houden ook van chicklits. Dat is misschien een vereiste als je deze boeken leest, anders vind je er weinig aan vrees ik.

Ken jij deze boeken en wat vind je er van? Laat een berichtje achter in de comments <3.

Een reactie op “I = Ik hou van New York

  1. I love deze serie! Mijn favoriete boekenserie.

    Voor ‘I heart Hawaï’ is ‘I heart forever’ uitgekomen, welke ook niet in het Nederlands is vertaald helaas… we hebben nog 2 delen te gaan dus.

    Hoewel mijn beheersing van de Engelse taal goed is, lees ik alleen Nederlandse boeken. Dit omdat ik lees om te ontspannen en je bij het lezen van een Engelse boek je je toch meer in moet spannen.

    Wanneer deze 2 boeken naar het Nederlands vertaald worden, begin ik denk ik weer van voor af aan 🙂 Deze serie blijft heerlijk namelijk!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.