Liefde voor boeken

De hele dag ben ik er mee bezig: het corona-virus. Ten eerste omdat ik de situatie bizar, heftig en beangstigend vind. Ten tweede omdat mijn werk dat nu ook van mij vraagt. Ik ben docent en deze week gingen de deuren van het schoolgebouw op slot. Prachtig om te zien wat docenten allemaal doen voor hun leerlingen en zichzelf uitdagen om alles in het werk te stellen om leerlingen onderwijs te kunnen bieden.

Deze week zijn mijn boeken mij nog dierbaarder dan normaal. Naast het werk en al het nieuws waar ik de hele dag onder bedolven word, is het heerlijk om aan het einde van de dag een boek te pakken en de rest van de wereld heel even te laten voor wat het is.

Dat is ook wat lezen voor mij is: een ontsnapping uit het alledaagse leven. Even een andere wereld in, met andere problemen en andere mensen. Waar die mensen ook uit die problemen kunnen komen en iedereen aan het einde weer gelukkig en blij is. Dat zijn ook wel de boeken die ik nu graag lees: chicklits, romans en feelgood-boeken. Waar ik normaal ook heel graag een thriller lees, heb ik die behoefte nu heel even niet.

Ik kan dan ook soms niet begrijpen dat andere mensen niet van lezen houden. Hoe kan dat nou in hemelsnaam? Ik geloof dat er mensen misschien echt niet van lezen houden, maar ik geloof ook dat er mensen zijn die het nog nooit echt geprobeerd hebben. Zonde, want je mist zoveel.

Het liefst zou ik elke auteur van elk boek ooit geschreven persoonlijk willen bedanken, want zij verrijken mijn leven elke dag weer. Zeker in de tijd waarin we nu leven, op dit moment, bedenk ik me weer hoe waardevol hun geschreven woorden voor mij zijn. Ik bedank jullie hierbij, waarschijnlijk namens heel veel boekenliefhebbers.

Het belangrijkste in deze tijd is dat we voor elkaar zorgen, dat we binnen blijven en dat we iedereen helpen waar nodig. Natuurlijk is hamsteren niet nodig, maar probeer ook te begrijpen waarom mensen dit doen. Er is nu eenmaal onduidelijkheid, onzekerheid en angst. Laten we lief zijn voor elkaar. Samen staan we sterk!

<3!

Een reactie op “Liefde voor boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.