Mijn favoriete schrijvers

Elke lezer heeft wel een aantal schrijvers waar hij/zij dol op is. Dat je al maanden van te voren weet wanneer het volgende boek uitkomt en dat al die boeken het liefst ook thuis op de boekenplank staan. Natuurlijk heb ik dat ook en ik zal ze vandaag met jullie delen.

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk is de schrijfster van één van mijn favoriete series: Ik hou van New York en de andere Ik hou van-boeken. Haar schrijfstijl is ontzettend grappig en haar boeken zijn enorm leuk. Zij schrijft over het algemeen chicklits, maar heeft ondertussen ook wat kinderboeken geschreven. Jammer is alleen dat haar laatste boeken niet meer vertaald zijn en ik niet weet waarom. Mijn beste vriendinnetje heeft al een paar keer gemaild met Lindsey en met de uitgeverij, maar er komt weinig duidelijkheid. Erg jammer, want ik kan niet wachten om weer een nieuwe boek te lezen van haar.

M.J. Arlidge

Wie kent hem niet ondertussen? M.J. Arlidge is de schrijver van de Helen Grace-serie. Ik weet nog dat er een aantal jaren geleden een leerling in mijn klas kwam met het boek Iene Miene Mutte en dat ik meteen verliefd was op de titel en de kaft. Later bleek dat het ook nog een onwaarschijnlijk goed boek was. Arlidge schrijft hele goede thrillers en zijn boeken worden massaal gelezen op het moment. Naast dat het hele spannende boeken zijn, wordt de hoofdpersoon goed uitgewerkt en omdat het perspectief elke keer verandert blijf je constant geboeid. Zijn laatste boek hoorde niet bij de Helen Grace-serie, maar stond op zichzelf. Ik kan me niet voorstellen dat je deze boeken nog niet kent, maar anders zijn ze zeker een aanrader.

Robert Bryndza

De boeken van Robert Bryndza vallen onder hetzelfde genre als de boeken van M.J. Arlidge en worden ook vaak met elkaar vergeleken. Ik vind beide schrijvers fantastisch, omdat dit ook wel echt mijn genre is. Bryndza heeft als hoofdpersoon Erika Foster en ook zij lost allerlei moordzaken op. Ik heb zelf iets meer met Erika Foster dan met Helen Grace, omdat Erika wat gevoeliger lijkt dan Helen. Ook de boeken van Bryndza zijn spannend, zitten goed in elkaar en lezen als een trein. Als je de boeken van Arlidge goed vindt dan moet je deze serie ook zeker gaan lezen.

Kristin Hannah

Ik ben ooit lid geweest van Kobo Plus en toen gingen we op vakantie naar Kroatië. Ik had de boeken die ik wilde lezen uit en was op zoek naar een ander boek. Toen kwam ik bij het boek Zomernacht van Kristin Hannah. Ik heb het boek verslonden en ik begreep niet waarom ik nog nooit van deze schrijfster gehoord had. Wat een prachtig boek. Na dit boek heb ik Wie naar de sterren grijpt gelezen en wat heb ik daarbij zitten huilen. Natuurlijk heb ik nu bijna alle boeken van haar gelezen en ik vind ze allemaal even prachtig. Wie naar de sterren grijpt is wel één van mijn favorieten!

Jojo Moyes

De laatste voor vandaag is Jojo Moyes. Zij valt, voor mij, onder dezelfde categorie als Kristin Hannah. Boeken vol emotie, een duidelijk verhaal en vol liefde. Mijn eerste boek van Jojo Moyes was Voor jou en ook bij dit boek heb ik wat tranen gelaten. Naast dat de boeken vol emotie zitten, zit er ook wel een luchtere kant aan en kan er ook wel eens gelachen worden. Haar laatste boek De Sterrengever vond ik ook echt heel erg mooi en stond aan het eind van 2019 op mijn lijstje van favorieten van 2019. Ik heb Dans met mij ook in de kast staan, maar daar kwam ik in het begin niet doorheen. Binnenkort zal ik nog eens een poging doen, want ik kan me niet voorstellen dat het geen mooi boek is.

Dit zijn vijf van mijn favoriete schrijvers op dit moment. Heb jij één van deze schrijvers ook op je lijstje staan? Laat het weten bij de reacties <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.