After 3 ~ Hij hoort bij jou

Pas geleden heb ik een recensie van After deel 1 en 2 op mijn blog gezet. Ondertussen heb ik ook deel 3 uit en ik deel graag mijn mening over het derde deel.

Tessa en Hardin hebben een onstuimig begin gehad en hun relatie is alles behalve makkelijk. De liefde is enorm, maar de uitwerking daarvan is heftig.

In dit derde deel kiest Tessa voor zichzelf en besluit ze te verhuizen naar Seattle om zich te kunnen storten op haar stage en weg te zijn uit de stad waar haar zoveel aangedaan is. Hardin komt hierachter en probeert er alles aan te doen om haar over te halen, maar haar besluit staat vast. Omdat Hardin echt zijn leven wil beteren, geeft hij haar de ruimte en dan lijkt het er langzaamaan op alsof dit wel beter is voor hun relatie.

Ondertussen komt Tessa na jaren haar dakloze, verslaafde vader tegen, blijkt Seattle erg wennen te zijn en gaat de moeder van Hardin trouwen met de buurman. Al met al gebeurt er weer een hoop en de vraag die de lezer bezighoudt is of Hardin en Tessa dit allemaal samen aankunnen. Aan het einde van het boek krijgt Hardin weer een flinke klap te verwerken. Het is weer een enorme cliffhanger, dus op naar deel 4.

Deel 1 was enorm goed, maar zoals vaak bij dit soort boeken zwakt dat in de andere delen wel wat af. Zo ook bij dit deel, maar ik ben het nog zeker niet beu en zal ook vanavond starten in deel 4. Je wilt toch graag weten hoe het verder gaat.

De schrijfstijl van Anna Todd is heel constant en dat vind ik erg fijn. Ze maakt geen rare uitspattingen en blijft vooral doen wat ze doet. Dit maakt het verhaal soms wel wat voorspelbaar, maar ook geeft het structuur. Waar een ander Hardin allang aan de kant had geschopt, doet Tessa dit niet en ik ga er ook vanuit dat ze bij elkaar blijven. Hardin is de foute jongen die diep in zijn hart een hartstikke lieve jongen is. Getraumatiseerd, dat wel.

Ik raad iedereen nog steeds aan om deze boeken te lezen, al kan ik me voorstellen dat sommige mensen na deel 2 of 3 afhaken. Mijn nieuwsgierigheid is te groot, dus ik wil wel heel graag verder lezen. Ik geef dit boek 4 sterren, omdat het verhaal gewoon pakkend blijft.

Via een vriendin heb ik wel gehoord dat de film echt helemaal niets is in vergelijking met het eerste boek. Heb jij de film gezien en wat vond je ervan? Laat een berichtje achter bij de reacties <3.

Titel: After – Hij hoort bij jou | Auteur: Anna Todd | Uitgeverij: Boekerij | 672 pagina’s |

Een reactie op “After 3 ~ Hij hoort bij jou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.