L = Lieve mama

Lieve mama van Esther Verhoef krijgt ook een plekje in mijn Favorieten ABC. Ik vind Esther Verhoef één van de beste Nederlandse schrijver van thrillers. Zij verdient dus zeker een plekje op deze laatste zondag in maart.

Jarenlang hebben mijn leerlingen boeken van Nederlandse schrijvers moeten lezen en kwam ik heel vaak in aanraking met Saskia Noort, Suzanne Vermeer, Loes den Hollander, Linda van Rijn en Esther Verhoef. Allemaal hele goede auteurs van thrillers, maar zelf heb ik het meest met de boeken van Esther Verhoef.

Lieve mama is een bizar verhaal waar ik in het begin helemaal niets van begreep. Helen is getrouwd met Werner en samen hebben ze drie kinderen. Helen werkt in het ziekenhuis en Werner heeft zijn eigen horecabedrijf. Als er op een avond wordt ingebroken in het huis van Werner en Helen, wordt Werner onder schot gehouden. Helen komt thuis en schiet de inbreker (Brian) dood. Samen met Werner bedenkt ze een plan om Brian weg te werken. Terwijl Werner Brian in stukken hakt, sluist Helen ondertussen pakketjes met lichaamsdelen het ziekenhuis in om af te laten voeren. Ondertussen zijn er ook mensen op zoek naar Brian. De één omdat hij geld van Brian krijgt en de ander omdat Brian het huis nooit uitgekomen is. Uiteindelijk zal deze zoektocht tot een eind komen, maar hoe?

Dit boek is erg ingewikkeld, maar hoe verder je leest hoe meer alles op zijn plek zal vallen. Esther Verhoef heeft haar best gedaan om de lezer op het verkeerde spoor te krijgen en dat is ook de reden dat ik haar boeken goed vindt. Je weet pas aan het einde van het boek hoe het eigenlijk zit.

Ik heb gekozen voor Lieve mama, maar er zijn heel veel boeken van haar erg goed. Ik kan Esther Verhoef enorm waarderen.

Lees jij veel boeken van Nederlandse schrijvers? Wie is jouw favoriet en waarom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.