M = My Sister’s Keeper

Ja, je leest het goed. Deze keer een Engels boek. Geen idee meer waarom ik dit boek jaren geleden in het Engels gekocht en gelezen heb. Misschien omdat hij niet in het Nederlands verkrijgbaar was of ik graag in het Engels wilde lezen (ook die fase heb ik gehad). Ik heb wel meer Engels boeken, maar toch lees ik echt liever in het Nederlands.

My Sister’s Keeper staat in mijn Favorieten ABC, omdat het een prachtig verhaal is. Ik heb meerdere boeken van Jodi Picoult, maar dit is wel echt mijn favoriet. De film heb ik jaren na het lezen van dit boek ook gekeken en die vond ik ook mooi. Niet zo mooi als het boek natuurlijk.

Anna is 13 jaar en heeft al talloze operaties en ziekenhuisbezoeken op haar naam staan. Niet omdat zij heel ziek is, maar omdat haar zusje Kate leukemie heeft. Kate is ouder dan Anna en bij haar werd in haar tweede levensjaar leukemie geconstateerd. Niemand in de familie kon donor zijn voor Kate en dus besloten haar ouders om te proberen nog een kind te krijgen: Anna.

Hoe ouder Anna wordt, hoe meer ze gaat nadenken over alles wat er gebeurt. Dan besluit ze dat het genoeg is geweest en klaagt ze haar ouders aan. Ze wil niet meer dat haar lichaam gebruikt wordt voor het helpen van haar zus. En dat zorgt ervoor dat de wereld op zijn kop komt te staan.

Dit boek is enorm heftig, maar prachtig geschreven. Hoe je als ouder tegen de muur komt te staan, omdat je kind ontzettend ziek wordt. Hoe ver je gaat om je kind te helpen. Maar ook hoe belangrijk je eigen lichaam is en dat je daar ook voor mag vechten. Een onwaarschijnlijk verhaal met een triest einde. Jodi Picoult weet wel hoe ze lezers aan het huilen krijgt.

Mocht je dit boek nog niet gelezen hebben en de film nog niet gezien dan raad ik je het zeker aan. In het Nederlands heet het De Tweede Dochter. Ik zou je wel aanraden om eerst het boek te lezen :).

Welk boek waarvan de titel begint met de letter M is jouw favoriet? Laat een berichtje achter bij de reacties <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.