N = (de) Nachtegaal

Vrolijk Pasen! Ondanks dat het allemaal een beetje anders dan anders is dit jaar, is het toch weer Pasen en daarbij ook nog eens prachtig weer. Geniet ervan :). Daarnaast is het ook zondag en tijd voor mijn Favorieten ABC. Ik kies deze week voor De nachtegaal geschreven door één van mijn favoriete schrijvers: Kristin Hannah.

Laat ik voorop stellen dat boeken geschreven over of in een oorlog niet gelezen worden door mij. Het is niet mijn ding en ik word er vaak alleen maar erg verdrietig van. Ik lees nooit een achterkant van een boek om te kijken waar het boek over gaat; vaak zie je al wel aan de kaft wat voor soort boek het is of heb je al meer boeken van een schrijver gelezen. Zo ook bij dit boek. Ik zat in mijn Kristin Hannah-fase en wilde gewoon graag elk boek van haar lezen. Er stonden er ondertussen een paar op mijn e-reader en ik ben ze één voor één afgegaan.

Ik begon dus in dit boek en baalde een beetje dat het zich afspeelde in de oorlog. Ik ga ook eerlijk bekennen dat ik er in het begin ook helemaal niets aan vond, maar als ik eenmaal een boek start dan wil ik ook wel proberen om het uit te lezen dus ik ben doorgegaan. En natuurlijk… de tranen zijn weer over mijn wangen gegaan. Dit gebeurt vaak bij deze auteur.

Viann woont op het platteland samen met haar man en kind. Ze leidt een rustig bestaan en ze vindt het heerlijk. Isabelle is de zus van Viann en precies het tegenovergestelde van Viann. Ze is brutaal, wild en nergens bang voor, maar de twee zussen hebben een goede band met elkaar. En dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit.

Isabelle kiest ervoor om in verzet te gaan en riskeert haar leven en het leven van haar familie om levens van anderen te redden. Viann probeert ondertussen alle ballen op het platteland hoog te houden, terwijl haar man moet vechten in de oorlog. Beide dames komen voor onmogelijke keuzes te staan en vechten hun eigen gevecht. Wie overleeft de oorlog en wie niet?

Dit boek is enorm mooi. Het gaat over liefde, familie, angst, verdriet en hoop. In het begin vond ik het wat saai en langdradig, maar al vrij vlot zat ik helemaal in het verhaal en moest ik weten hoe het zou eindigen. Kristin Hannah heeft een prachtig verhaal neergezet, zoals ik ondertussen ook van haar gewend ben. Tranen van verdriet en tranen van geluk zijn over mijn wangen gerold. Ook al houd je, net als ik, niet van oorlogsboeken dan nog is dit boek een aanrader.

Dit boek verdient een plekje in mijn lijstje en het zal ook niet de laatste zijn van Kristin Hannah, want er zal nog een boek van haar voorbij komen aan het eind van het alfabet. Welk boek zet jij bij de letter N op je lijstje? Ik ben heel erg benieuwd. Laat een berichtje achter bij de reacties <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.