Leesdip!

Herken je dat? Dat je ontzettend veel nieuwe boeken hebt liggen, maar geen zin om te lezen? Ik had het afgelopen week, terwijl ik vakantie heb en juist heel veel tijd heb om lekker bij te lezen. Stom!

Ik had net, dankzij Bookstagram, een keuze gemaakt uit de boeken waarin ik zou gaan starten: Vraag me nog eens, In Hechtenis of Midden in de winternacht. Mijn volgers kozen voor het boek Vraag me nog eens, dus ik had het boek met de prachtige kaft klaargelegd. Mijn boekenlegger erbij en ik was klaar om te starten. Maar nee…. geen enkel vezel in mijn lijf had er zin in.

Zo heeft het boek een week op tafel gelegen zonder aangeraakt te worden. Best sneu.

Toen kwam mijn beste vriendinnetje langs en nam een feelgoodboek van Astrid Harrewijn mee: Prinses in de Polder. Zij vond het een heel leuk boek en had er van genoten. Ik moest dezelfde middag van haar beginnen. Dat is niet gelukt, maar gisteren, op Koningsdag, heb ik het boek er toch bij gepakt. Inderdaad heel makkelijk, leuk en ik hoef er niet bij na te denken. Ondertussen ben ik alweer een eindje op weg.

Er is op dit moment zoveel aan de hand dat mijn hoofd blijkbaar dit soort boeken nodig heeft. Licht, makkelijk, grappig en leuk. Ik heb vaker momenten dat ik heel weinig lees. Soms duren deze momenten ook behoorlijk lang en dat ligt vaak aan de drukte op het werk, waardoor ik gewoon te moe ben om te lezen. Daar heb ik op dit moment helemaal geen last van gelukkig.

Het is ook niet anders natuurlijk. Ik wil mezelf gunnen om te doen waar ik gelukkig van word en geen dingen doen omdat het moet. Dat is heel lastig en sommige dingen moeten (huishouden, werken, boodschappen), maar andere dingen mogen (lezen, rolschaatsen, Instagram). Waarom zou ik daar veel druk op leggen? Inderdaad, ik heb ook geen idee :).

Heb jij wel eens een leesdip? Waar ligt dat dan aan en vind je dat jammer of helemaal niet? Hoe kom je er weer uit? Ik ben erg benieuwd, dus ik zou het leuk vinden als je een berichtje bij de reacties achter laat <3.

4 reacties op ‘Leesdip!

  1. Mijn tips: herlees een boek wat je al kent, luister een luisterboek en/of kies voor een boek voor een ‘jongere’ doelgroep. Daarnaast kan een boek met duidelijke verwachtingen ook helpen, bij mij is dat vaak een detective of moordmysterie.

    Liked by 1 persoon

  2. Lezen doe je voor je ontspanning. Soms staat je hoofd er gewoon niet naar en dan is dat gewoon zo. Je moet jezelf niet opleggen dat je een boek “moet” lezen. Hopelijk krijg je de zin in lezen snel terug!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.