Q = Quote

Noem eens één boek dat start met de letter Q én die je gelezen hebt? Inderdaad, vrijwel onmogelijk toch? De Q is de moeilijkste letter, al denk ik dat ik met de X ook niet ver zal komen straks. Maar goed, ik ben dol op quotes, dus ik zal vandaag een paar quotes delen die over boeken gaan en waar ik het helemaal mee eens ben =). Laat je weten wat jouw favoriete boekenquote is?

Een quote die vooral nu heel erg van toepassing is, is de volgende:

‘Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are.’

(Mason Cooley)

In boeken kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Of dit nou een tropisch oord is of een gewone woonwijk ergens in Nederland. Het is leuk om je even op een andere plek te begeven, terwijl je gewoon thuis bent. Komende zomer lezen we maar veel boeken over die tropische oorden =).

‘If my book is open, your mouth should be closed.’

Ik heb er zo’n hekel aan als mensen tegen me beginnen te praten als ik aan het lezen ben. De meeste mensen om mij heen weten dit ook, maar soms is het ook gewoon nodig dat er wat gevraagd wordt. Lastig!

‘Life is like a book. Some chapters are sad, some are happy and some are exciting. But if you never turn the page, you will never know what the next chapter has in store for you.’

Deze quote klopt gewoon helemaal. Zowel op het leven als op het lezen van boeken.

‘I am a part of everything that I have read’.

(Theodore Roosevelt)

Ik geloof dat je heel veel kunt leren van lezen. Dat kan zijn over de wereld, over mensen, over geloof of over de geschiedenis. Eigenlijk kan dat van alles zijn. Je neemt belangrijke dingen uit een boek mee en je denkt er over na. Sowieso hebben mensen die veel lezen een grotere woordenschat dan mensen die niet lezen en daarnaast begrijpen ze teksten beter en sneller. Lezen is gewoon heel erg belangrijk voor zoveel dingen. En dit zeg ik niet omdat ik docente Nederlands ben, maar omdat ik hier ook echt van overtuigd ben.

‘I followed my heart and it led me to the bookstore.’

Een boekenwinkel is nou eenmaal echt de leukste winkel om naar binnen te gaan en ik zal er nooit zomaar voorbij lopen. Alleen de geur al <3.

Er zijn nog zoveel leuke quotes, maar dit zijn de quotes die ik er vandaag uithaal. Heb jij nog een favoriete quote? Laat het me weten bij de reacties =).

Een reactie op “Q = Quote

  1. Hele mooie en herkenbare quotes. Ik vind de volgende ook zo mooi en herkenbaar:

    You know you’ve read a good book when you turn the last page and feel a little as if you have lost a friend.

    (Quote van Paul Sweety)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.