R = Rinkeldekink

Boeken die starten met de letter R staan bijna niet in mijn kast. Ik heb gewoon weer even moeten zoeken naar een boek die ik kon gebruiken voor mijn Favorieten ABC. Vandaag een boek dat een beetje anders is dan anders: Rinkeldekink van Martine Bijl.

Je vindt mijn recensie van dit boek hier.

Ik heb voor dit boek gekozen, omdat dit boek best wel in mijn hoofd is blijven hangen. Rinkeldekink is het verhaal van Martine Bijl terwijl ze ziek en aan het revalideren was van haar hersenbloeding. Het verhaal is indrukwekkend, zeker als je Martine Bijl van tv kent; een stoere, grappige en directe vrouw. Dat stukje komt ook zeker terug in het boek. Ze schrijft met humor en dat maakt het boek sterk.

Het boek is helemaal niet dik en telt 126 pagina’s. Als je eenmaal gaat zitten dan heb je het boek zo uit. Het zijn korte hoofdstukjes en soms moet je even schakelen, omdat je met je hoofd nog bij het andere hoofdstuk zit. As je het boek uit hebt, dan heb je ook nog even tijd nodig om alles in te laten dalen.

Martine Bijl was, volgens mij, echt een fantastisch mens. Misschien ook niet altijd een makkelijk mens, maar wel één met heel veel humor. Dat stukje komt dan ook sterk naar voren in het boek. Het is bijzonder dat zij dit boek nog heeft geschreven en ik denk dat heel veel mensen hier ook energie uit kunnen halen in zo’n zelfde situatie.

Ik vind dit boek echt wel een aanrader en daarom krijgt dit boek een plekje in mijn Favorieten ABC.

Fijne dag vandaag <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.