In Hechtenis

Van Nicci French ben ik fan geworden toen ik de Frieda Klein-serie aan het lezen was. Het is wel duidelijk dat ik dit genre erg fijn vind en ik vond die serie ook echt heel erg goed. Daarna heb ik ook andere boeken van dit duo gelezen en vind ik meer boeken echt heel erg goed. De afgelopen week heb ik In hechtenis gelezen, hun nieuwste boek.

Tabitha is de hoofdpersoon in dit boek en het hele verhaal volgen we haar. Ze zit in gevangenis en weet eigenlijk helemaal niet meer wat er gebeurd is. Het enige wat ze weet is dat haar buurman, Stuart Rees, dood gevonden is in haar schuur.

Ook al weet ze zelf niet meer wat er gebeurd is ze gelooft niet dat zij hem heeft vermoord. En terwijl haar advocaat het advies geeft om schuld te bekennen, omdat al het bewijs naar haar wijst, bedenkt ze dat ze dat niet gaat doen en haar eigen zaak gaat vertegenwoordigen.

Iedereen verklaart haar voor gek, want ze heeft helemaal geen kennis over het rechtssysteem. Zelf heeft ze ook geen idee, maar ze vertikt het om naar een advocaat te luisteren die niet in haar gelooft. Dus begint ze aan haar voorbereidingen vanuit de gevangenis en hoewel ze geen idee heeft hoe ze dit moet aanpakken is ze er wel steeds meer van overtuigd dat zij niet de dader is.

Na de voorbereidingen begint het proces en alles lijkt tegen Tabitha te zijn, maar dan ontdekt ze iets. Is het genoeg om vrij te komen?

Als ik recensies lees, zijn die niet allemaal positief. Het boek zou weinig spannend zijn en heel langdradig. Ik kan niet zeggen dat ik het daar mee oneens ben, maar toch heb ik het boek wel anders ervaren. Tot op het laatste moment wist ik niet of Tabitha schuldig of onschuldig was en wie dan eventueel de dader zou kunnen zijn. Ik had geen idee. Het was misschien niet spannend, maar wel interessant.

Ook vind ik Tabitha een heel bijzonder mens. Raar en anders, maar toch ook weer niet. Wat zou jij doen als je zeker weet dat je onschuldig bent? Het is niet niks. De andere personen werden wat minder breed uitgemeten, maar het boek draait om ook Tabitha en daar weet je als lezer wel veel van.

Ik vond dit boek niet het beste boek van Nicci French, maar ik vond het ook zeker geen slecht boek en ik denk dat het de moeite waard is om te lezen als je van dit soort boeken houdt. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Ben jij fan van Nicci French? Zo ja, welk boek raad je anderen aan?

Titel: In hechtenis | Auteur: Nicci French | Uitgeverij: Ambo|Anthos | 437 pagina’s |

4 reacties op ‘In Hechtenis

 1. Hoewel de boeken van Nicci French alom bekend zijn en blijkbaar nog goed zijn ook, heb ik nog nooit een boek van hen gelezen. Misschien komt dat wel omdat hun boekenkaften me niet aanspreken. Heel vreemd, maar op een of andere manier speelt de uitstraling van boeken een grote rol in mijn beslissing om hem wel/niet te lezen.

  Toch zal ik ooit een boek van Nicci French lezen, omdat ik alleen maar positieve verhalen over ze hoor. Welke raad je me aan? Wat is hun beste boek?

  Like

  1. Onderhuids was mijn eerste NF en die vond ik ijzersterk. Komt rustig op gang, je krijgt de tijd de personages te leren kennen, waardoor het des te meer impact maakt als hun iets gruwelijks overkomt.
   Nu lees ik The Red Room (in het Engels) en ik vlieg er doorheen. De latere werken van NF heb ik nog niet gelezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.